RT 82 HI+

RT 82 HI+

De hoge Uf waarde van 0,79 W/m2K maakt de RT 82 HI+ op dit moment het minst diepe systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. Dankzij de gepatenteerde AlcoaTherm isolatietechniek kan met een relatief geringe inbouwdiepte van 82 mm al die zeer hoge isolatiewaarde worden gehaald. Het gerenommeerde Passiefhuisinstituut Darmstadt heeft daarom dit systeem beloond met een Passiefhuis phB certificaat. Maar ook waar niet naar maximale isolatie gestreefd wordt kan de RT 82 HI+ benut worden, door voor minder isolerend en transparanter glas te kiezen, denk bijvoorbeeld aan dubbel glas in plaats van triple glas, wat minder zwaar kan worden uitgevoerd. Dat maakt grotere glasoppervlakten mogelijk, wat bijdraagt aan meer natuurlijk daglicht. En toch met een maximale energiebesparing. Daarnaast is het Passiefhuis phB gecertificeerde raamsysteem uit te voeren in 8 verschillende vormgevingen, zonder concessies te hoeven doen aan de functionele eigenschappen.

De opgave in de energetische verduurzaming is fenomenaal. Overheidsgebouwen in Nederland moeten bijna energieneutraal zijn vanaf eind 2018, overige gebouwen vanaf eind 2020. In België moeten nieuwbouwwoningen vanaf 2021 bijna energieneutraal gebouwd worden. Diverse programma’s en initiatieven spelen in op deze opgave, denk aan BENG (bijna energie neutraal bouwen), NOM (Nul Op de Meter) en het Platform31 met het programma Energiesprong. Vanuit Duitsland kennen we het Passiefhuisconcept, met een set van maatregelen om het energieverbruik terug te dringen door het maximaal isoleren van de gebouwschil, precies wat we doen met de RT 82 HI+: een profielsysteem voor een maximaal isolerende gebouwschil om een maximale energiebesparing te bereiken. Door de RT 82 HI+ toe te passen reduceer je het totale energieverlies van een woning en daalt de energiebehoefte ten opzichte van een gemiddeld huis met ongeveer 12,5%. Toepassing van de RT 82 HI+ helpt dus enorm mee om deze energiedoelstellingen te halen!

Door de modulaire opbouw kunnen de verschillende systemen van Kawneer onderling gekoppeld worden. Deze combinatieopties zorgen voor nog meer mogelijkheden. Daarbij biedt Kawneer passend hang- en sluitwerk aan met nieuwe A-line grepen dat, evenals de ramen en deuren zelf, in iedere gewenste RAL-kleur leverbaar is. De RT 82 HI+ kan ook worden uitgevoerd met verborgen scharnieren, voor een complete afwerking. Dankzij de fraaie vormgeving en gevarieerde keuze aan profielen en oppervlaktebehandeling krijgt iedere gevel een eigen gezicht.

Uitvoeringen
De ontwerpmogelijkheden met de RT 82 HI+ zijn eindeloos. Binnen dit systeem kan de staalrenovatievormgeving GT 70 S worden toegepast, of de houtlook, standaard vlak, verborgen vleugel of renovatievormgeving. Dit alles in combinatie met de hoge isolatiewaarde en het unieke Passiefhuis phB certificaat van de RT 82 HI+. In de beschikbare documentatie en tekeningen vindt u meer informatie over de verschillende toepassingen.

Er is (nog) geen foto set aan dit systeem gekoppeld.