Blok 0 Houthavens geselecteerd voor Amsterdamse nieuwbouw prijs. Stem ook!!

Geplaatst op 7 oktober 2017 door alwiti

Blok 0 – Casco-lofts: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017

Casco-lofts is een woonconcept waarbinnen bewoners hun eigen loft kunnen samenstellen binnen een vast ruimtelijk en financieel kader. Het idee komt zo tegemoet aan de wensen van kopers die op zoek naar op maat gemaakte woningen of casco klushuizen. De Casco-lofts communities zijn georganiseerd in verenigingen die toekomstige bewoners bijeen brengen, al vóórdat het gebouw en hun woningen zijn ontworpen. Het idee is dat een actieve kopers-participatie resulteert in hechte sociale netwerken.

Het betreft hier twee kavels, waarvan de ene in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is ontwikkeld en de ander in Mede-opdrachtgeverschap (MO). Bij deze laatste vorm betrekt een ontwikkelaar in een vroeg stadium bij het ontwikkelproces de toekomstige bewoners. Het complex bestaat uit drie volumes: hoogbouw aan de Haparandaweg, laagbouw aan de Houthavenkade en een verbindingsdeel met een daktuin. De lofts zijn ongeveer vijf meter hoog, achttien meter diep en zes meter breed. Er zijn vier typologieën: micro-lofts, laagbouw lofts, hoogbouw lofts en penthouses variërend in grootte van 30 m2 tot 180 m2.

Wat betreft duurzaamheid zijn verschillende technieken toegepast, waaronder CO2 gestuurde ventilatie, warmte terugwinning, koeling op basis van kanaalwater, hot fill aansluitingen, actieve zonne-energie uit zonnecellen, passieve zonne-energie door grote puien van driedubbel glas en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen.

Alwiti B.V. heeft in opdracht van ERA Contour en in samenwerking met verschillende architecten van dit mooie project de volledige buitenschil geengineerd , geproduceerd en gemonteerd. Een combinatie van kozijnen, deuren, schuifpuien, triple glas en esthetisch zetwerk constructies. Een project waar we als bedrijf trots op zijn.

Help ons dit bijzondere project als nr 1 te krijgen en stem via deze link: https://www.amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs/blok-...


#
#
#