Singeltoren kozijnen gemaakt van Aluminium afval

Geplaatst op 1 oktober 2020 door alwiti

Met trots mogen wij melden dat Alwiti B.V. de opdracht heeft gekregen voor alle aluminium kozijnen, schuifpuien en vliesgevels die in deze mooie moderne woontoren moeten komen.

De Singeltoren op het meelterrein in Leiden zal vanwege de hoge ambitie en duurzaamheid volledig worden gemaakt van Circal75R aluminium. Deze aluminium profielen worden vervaardigd uit 75% gerecycled aluminium post-consumed aluminium afval.

Enkele voordelen van de Circal75R zijn:

  • 200.000.000 ton aluminium is vandaag in gebouwen overal ter wereld gestockeerd. Een ware bron van recyclagemogelijkheden.
  • Aluminium kan eindeloos gerecycleerd worden zonder verlies van kwaliteit en materiaaleigenschappen.
  • Twee recyclage locaties in Europa in eigen beheer: Dormagen (Duitsland) en Clervaux (G.H.-Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt end-of-lifecycle schrootafval opnieuw in omloop brengen. Dankzij de revolutionaire behandeling van het aangeleverde schroot via beide locaties, is de kwaliteit van het aluminium identiek aan dit van primair aluminium.
  • End-of-lifecycle aluminium smelten voor nieuwe toepassingen verbruikt slechts 5% van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium.
  • Het productieproces van Hydro – CIRCAL 75R is traceerbaar. Dit proces is gecertifieerd door de onafhankelijke instantie DNV-GL. Een ware revolutie in de bouwsector.
  • Hydro – CIRCAL 75R heeft vandaag één van de laagste CO2 voetafdrukken ter wereld: 2.3 kg CO2 per kilo aluminium. Dit is 4,5 keer of 77% lager dan het wereldgemiddelde voor primaire winning.
#